Over Marzia

Marzia is in Azerbeidzjan haar muzikale opleiding begonnen en heeft deze voortgezet in Nederland en in Londen. Waardoor ze vele culturele- en muzikale ervaringen heeft opgedaan, wat haar kwaliteiten bijzonder heeft ontwikkeld als piano docente, soliste en als kamermuziek performer. 

Marzia heeft haar eerste pianoles als docent ervaren tijdens haar Bachelor studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze gaf privéles thuis en op het conservatorium. Tijdens haar Masters aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen heeft Marzia stagegelopen bij diverse muziekscholen en bleef ze daarnaast privéles geven.

In 2014 verhuisde ze naar Londen waar ze Postgraduate Artist Diploma aan Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance studeerde. Tegelijkertijd begon ze als pianodocente bij de muziekschool ‘Piano Maestros’ te werken. Marzia kreeg de meeste leerlingen toegewezen. Ze werd gepromoveerd als Assistent-Directeur bij dezelfde muziekschool.  

Tegelijkertijd werkte Marzia als pianodocente bij ‘The Music School’ in Londen waar ze individuele -en groepslessen gaf. Ze bereidde haar leerlingen voor om deel te nemen aan concerten en ABRSM en Trinity examens in Londen. Al haar leerlingen behaalden de classificatie Merit (Goed) en Distinction (Uitstekend). 

Sinds september 2018 is Marzia pianodocent aan ‘The Piano Academy’ in Amsterdam en geeft ze privéles thuis.

Marzia geeft pianoles in het Nederlands, Engels en Russisch. Daarnaast heeft ze kennis en ook vaardigheden van verschillende methodes die ze voor diverse leeftijdsgroepen uitkiest. Een bijzondere en succesvolle methode die ze gebruikt is de methode Dogs & Birds, geschreven door Elza en Chris Lusher, wie ze een aantal keren heeft mogen ontmoeten. Deze methode past erg goed bij kinderen van 3 tot 7 jaar.

Marzia geef pianoles aan leerlingen jong en volwassenen en aan beginners en gevorderden. Ook al is Marzia klassiek opgeleid, spelen haar leerlingen niet alleen klassiek muziek, maar ook lichte/pop muziek. Het is haar passie om pianoles te geven en haar kennis, die ze blijft ontwikkelen, door te geven aan haar leerlingen.

www.marziahudajarova.com